Mozgás Éjszakája – Sakk

A Mozgás éjszakáján éjszakai sakkjátszmákat szervezünk a Városliget új sportparkjában.

A sakkjátékot két játékos játssza egymás ellen a négyzet alakú, nyolc sorra és nyolc oszlopra felosztott sakktáblán, 16–16, azaz összesen 32 bábuval. A két játékos bábui határozottan eltérő színűek. A színek elnevezése világos, illetve sötét. Köznapi értelemben véve a sötét játékos bábui fekete színűek, míg a világoséi általában fehérek vagy világosbarnák (utóbbi főleg akkor, ha a bábukat fából készítették). A játékosok felváltva lépnek, és mindkettejük célja, hogy a másik fél király nevű figuráját a játékszabályok szerint bemattolják, (azaz megtámadják, mégpedig úgy, hogy a támadást ne tudja elhárítani).

Időpont:
21:15 – 04:00

Helyszín:
Liget és sportpark

A részvétel ingyenes

Részletes program

Kedves Résztvevő!

A sok fizikai sport mellett megpihenésképpen leülhettek játszani egyet ezzel a játékkal. Kérhettek tanácsot a játszma elején, legyen szó spanyol vagy olasz megnyitásról, vagy akár francia védelemről, vagy esetleg a vége felé egy izgalmas bástyavégjátékról. Lehet játszani a barátokkal, vagy akár más sportolóval is, aki épp arra jár. Ha pedig
egy két érdekességre, trükkre lennél kíváncsi, akkor kérdezz bátran minket. Ez a játék a világ legelterjedtebb játéka a go mellett.

Jelenleg Rapport Richárd, az ország legjobb sakkozója a világranglista 5. helyén áll és nyáron küzd meg, hogy kihívhassa a világbajnokot.

Legyen számodra is egy kis szellemi felfrissülés ez a nagyszerű játék!

CSATLAKOZZ A FACEBOOK ESEMÉNYHEZ

Nagy Sportágválasztó, BBU Sportrendezvény Szervező Iroda Nonprofit Kft.
1106 Budapest, Maglódi út 12/b
06-1/260-0107
mozgasejszakaja@otprobaparizsba.hu

Cégjegyzékszám: 01 09 994624
Adószám: 24186731-2-42
NAIH-2016-674-3-N


Az online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013

Comments are closed.