Mozgás Éjszakája – Harcművészetek

A résztvevők az ELTE–BEAC Harcművészeti Szakosztály edzőinek vezetésével ismerkedhetnek meg közelebbről a keleti és nyugati harcművészetek több ágával. Az érdeklődők a helyszínen kiválaszthatják, hogy melyik edzésen szeretnének részt venni, a keményebb és a lágyabb stílusok, állóharcok vagy földharc is elérhető lesz. Például: Muay Thai, Brazil Jiu Jitsu, Északi Hét Csillag, Imádkozó Sáska Kung Fu, és Aikido Kick Boksz. 

 Brazil Jiu Jitsu – BJJ:

A Brazil jiu jitsu egy földharc központú küzdősport, melyben nincsenek ütések, rúgások. Bár a küzdelmek állásból indulnak, ahonnan sok judoban is látott technikát lehet alkalmazni, azonban nem ér véget a földrevitel/leszorítás után. Különböző feladásra kényszerítő technikák segítségével próbáljuk a földön „dominálni” a küzdelmet. Ilyen technikák a különböző fojtások, kar és lábfeszítések, csuklófeszítések, bokacsavarások. 

A BEAC BJJ edzéseit Váradi Erzsébet U21-es Világbajnok, Grappling Európa bajnoki 2. helyezett versenyző, edző vezeti, aki jelenleg lila öves a sportágban. Segédedzője, aki csakúgy mint Erzsébet sportösztöndíjas az ELTE-n, a szintén a ZR Team Budaörs csapat tagja Miskei Ferenc (BJJ-kék öv).

Kung fu:

Szeretettel várunk Benneteket, a programban megjelölt időpontokban! Próbáljátok ki a TaiChi testet-lelket lazító, feltöltő mozgását, a Chikung egészségmegőrző gyakorlatok megújító erejét, az Északi 7 Csillag Imádkozó Sáska Kung fu sokszínű pusztakezes, fegyveres harci mozgását, önvédelmét.

Várunk Benneteket a Tung Harcművészeti Sportegyesület mestereivel, oktatóival az ELTE-BEAC Harcművészeti Szakág Kung fu Szekciója nevében, hogy legyen egy életre szóló élmény a Mozgás Éjszakája rendezvény Részetekre is! 

SifuLiszka László, Magyarországi Stílusvezető

Muay Thai:
A „nyolc végtag tudománya”, Thaiföld ezeréves harcművészete!
Nemtől és kortól függetlenül mindenki számára nyitottak és hasznosak az edzések. Nagy figyelmet fordítunk a helyes, és nagyon alapos nyújtásra.

 A prevenció és az egészségminőség javítása a cél, ízületi sérülteknek kifejezetten ajánljuk.

Mindenkinek az aktuális szintjéhez mérten van maximalizálva az edzés nehézsége, sokáig vagyunk a komfortzónán kívül, viszont az edzés végén mámoros, örömteli hangulatban hagyjuk el a tatamit. A különféle kombinációk gyakorlása közben nagy mértékben javul a koncentráció képességünk, a koordinációnk, még jobban szinkronizálódik a bal és a jobb agyféltekénk. Mivel a gyakorlatok nagyon intenzívek, minden izomcsoportot megmozgatunk, ennek következtében a keringési rendszerünk is folyamatosan erősödik.

 Olyan technikákat sajátíthatunk el, melyek akár egy nem kívánatos, veszélyes szituációban segíthetnek, hogy megvédjük önmagukat.

De ami talán a legfontosabb, hogy ezen letisztult harcművészet művelése alázatra, tiszteletre és egymás megbecsülésére tanít minket. 

Sawadee Krap! 

Sebők Máté

ELTE-BEAC Muay Thai szakágvezető

Időpont:
21:15–4:00

Helyszín:
Liget és sportpark

A részvétel ingyenes

Részletes program

21:15 – 22:15 Muay thai | Sebők Máté

22:15 – 23:15 Wu Thai Csi | Lor Han Chi Kung | Liszka László

23:15 – 00:15 Brasil Jiu Jitsu |Váradi Erzsébet, Miskei Ferenc

00:15 – 01:15 Goju Ryu Karate | Női önvédelem | Novák Dóra, Horváth Judit

01:15 – 02:15 Hét Csillag Imádkozó Sáska Kung fu | Liszka László

02:15 – 03:15 Brasil Jiu Jitsu | Váradi Erzsébet, Miskei Ferenc

03:15 – 04:00 Muay thai | Sebők Máté

CSATLAKOZZ A FACEBOOK ESEMÉNYHEZ

Nagy Sportágválasztó, BBU Sportrendezvény Szervező Iroda Nonprofit Kft.
1106 Budapest, Maglódi út 12/b
06-1/260-0107
mozgasejszakaja@otprobaparizsba.hu

Cégjegyzékszám: 01 09 994624
Adószám: 24186731-2-42
NAIH-2016-674-3-N


Az online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013

Comments are closed.