Mozgás Éjszakája 2022. június 17. – Görkorcsolyázás

A görkorcsolyázás 3 fő kategóriába sorolható: fitnesz, „agresszív” és gyorsasági.

Fitnesz görkorcsolya:

A boltokban kapható görkorcsolyák többsége ebbe a csoportba tartozik. Jellemzőjük a magas szárú, kényelmes cipő, egy sorban elhelyezett 4 db 72–84 mm-es közepes keménységű kerékkel. Általános szabadidős célra, városi közlekedésre és kisebb kirándulásokra használható. Használatakor térd-, csukló-, könyökvédő, valamint sisak viselése ajánlott.

Agresszív görkorcsolya:

Elsősorban lépcsőkön, korlátokon, félcsövekben és egyéb speciális akadályokon való ugrásokhoz kifejlesztett korcsolyatípus. Jellemzője a zömök, strapabíró bakancs, négy vagy kettő, egymás mögött elhelyezett, széles, szögletes keresztmetszetű, kis átmérőjű, kemény kerék. A két középső kerék között megerősített talprész található, amely a korlátokon és éleken való oldalirányú csúszás eszköze.

Gyorsasági görkorcsolya:

Gyorsasági versenyzéshez kifejlesztett görkorcsolyatípus. Jellemzője az alacsony szárú, könnyített cipő, egy sorban elhelyezett 5×80–95 mm, illetve újabban 4×100 mm-es kerékkel. A kerekek csapágyai a súly csökkentése érdekében kisebb méretűek, mint a Fitness korcsolyáknál (ún. mikrocsapágy).

Időpontok, távok és Ötpróba-pontok:

21:15 10 km (1. kör + félkör) – 1 Ötpróba pont
Rajt: Kós Károly sétány

A részvétel ingyenes!

Program

A görkorcsolyázást a futás útvonalán rendezzük meg. Hangulatos és látványos görkoris gurulás a kivilágított éjszakai Budapesten keresztül körülbelül 10 km-es távon. Előzetes tapasztalatra nincsen szükség, biztonságos görkoris tudás birtokában bárki részt vehet az eseményen. Ez nem verseny, inkább baráti gurulás egy több száz fős csapatban! A szükséges eszközöket az eseményen a résztvevőknek saját maguknak kell biztosítaniuk. Az Ötpróbázók számára a teljesített táv a GeoGo alkalmazással igazolható, így Ötpróba pontot ér.
Kérjük, hogy regisztrálj és a rendezvény előtt e-mailben küldjük a további információkat.

NEVEZÉS


RÉSZVÉTELI SZABÁLYZAT

1 kör

+

Félkör

Nagy Sportágválasztó, BBU Sportrendezvény Szervező Iroda Nonprofit Kft.
1106 Budapest, Maglódi út 12/b
06-1/260-0107
mozgasejszakaja@otprobaparizsba.hu

Cégjegyzékszám: 01 09 994624
Adószám: 24186731-2-42
NAIH-2016-674-3-N


Az online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013

Comments are closed.